Complete the following sentences using the correct form of the words provided in the box. There are two extra words that you do not need. Write ONE WORD in each gap.
length
care
speed
early
distance
loudness
imagine
hard
fluency
well
1. You’ll have an accident if you don’t drive more
Explanation
Correct Answer: carefully

We need an adverb of manner to describe the verb ‘drive’. ‘Carefully’ is derived from the noun/verb ‘care’.

.
2. She should work
Explanation
Correct Answer: harder

A comparative adverb is needed here to show she needs to increase her effort. ‘Harder’ is the comparative form of ‘hard’.

if she wants to pass her Maths test.
3. You should have got there
Explanation
Correct Answer: earlier

A comparative adverb of time is required. ‘Earlier’ is the comparative form of ‘early’.

if you wanted to get a good seat.
4. Can you speak
Explanation
Correct Answer: louder

We need a comparative adverb because the speaker is currently too quiet. Derived from ‘loudness’.

, please? We can’t hear you at the back.
5. I didn’t play well, but Harry played even
Explanation
Correct Answer: worse

‘Worse’ is the comparative form of ‘badly’ (the opposite of ‘well’). It shows Harry’s performance was at a lower level than the speaker’s already poor performance.

than I did.
6. I took a taxi because if I had come by bus, it would have taken me much
Explanation
Correct Answer: longer

‘Longer’ is the comparative form of ‘long’ (derived from ‘length’), used here to refer to a greater duration of time.

.
7. Of all my classmates, Rob writes the most
Explanation
Correct Answer: imaginatively

A superlative adverbial phrase (‘the most…’) is needed to describe the verb ‘writes’. Derived from ‘imagine’.

. His stories are always fascinating.
8. Of the three sisters, Irene speaks English the most
Explanation
Correct Answer: fluently

A superlative adverb is needed here. ‘Fluently’ is the adverb form of ‘fluent’ (derived from ‘fluency’).

.

error:

Discover more from Thành An - Learning Hub

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading